1. بیماری‌هایجسمیوروانی

رابطه جنسی به میزان زیادی تحت تأثیر سلامت جسمی و عاطفی فرد است. بسیاری از بیماری‌های جسمی و روانی باعث ایجاد اختلال جنسی و درنتیجه کاهش رضایت جنسی می‌شوند. دیابت و بیماری‌های قلبی – عروقی، با توجه به شیوع و فراوانی بالای آن در جامعه از عمده‌ترین علل  بروز اختلالات جنسی به‌ویژه ناتوانی جنسی در مردان هستند. اختلالات غدد درون‌ریز شامل پرکاری یا کم‌کاری غده تیروئید، نارسایی غدد جنسی و افزایش ترشح پرولاکتین از دیگر علل کژکاری‌های عملکرد جنسی است. جراحی‌های ناحیه لگن، مصرف بسیاری از داروها و ضایعات نخاعی، بیماری‌های مغز و اعصاب مانند صرع، ام‌اس و نارسایی مزمن کلیه نیز ممکن است به اختلال جنسی در افراد منجر شوند. به ‌طور کلی اختلالات عروقی، عصبی و هورمونی که بر اثر بیماری‌های جنسی در ناحیه دستگاه تناسلی رخ می‌دهد ممکن است منشأ بروز اختلال‌های جنسی در زن و مرد شوند.

انواع اختلالات روان‌پزشکی ازجمله اضطراب، افسردگی، اختلال دوقطبی و اسکیزوفرنی نیز خطر اختلال جنسی را افزایش می‌دهد. گاهی عوارض دارویی درمان این‌گونه اختلالات نیز به اختلال در عملکرد جنسی منجر می‌شود. [1]

[1]. ر.ک: مقاله «ارتباط متغیرهای رضایت زناشویی با متغیرهای عملکرد جنسی زنان در سه ماهه دوم بارداری»، آرزو فتحی و دیگران؛ مقاله «بررسی نقش سلامت جنسی در خانواده‌های ایرانی»، سیدکاظم فروتن- محمدحسین اخوان تقوی.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا